Laura Rosenvinge udgiver børnebog om arbejderbevægelsens markante kvindelige politikere

                           

Bogen indeholder 21 illustrerede historier om nogle af de kvinder, som er gået forrest i kampen for arbejdernes rettigheder, velfærdssamfundet og ligestilling mellem kønnene.

Når der bliver sat ord på den danske arbejderbevægelses historie, så er bidraget fra mænd som Louis Pio, Thorvald Stauning og Anker Jørgensen velbeskrevet. Men i en kommende børnebog vil socialdemokraten Laura Rosenvinge kaste lys over kvindernes bidrag til arbejderbevægelsen:

– Som kvindelig politiker er jeg bevidst om, at jeg står på skuldrene af historiens markante kvinder. Men de bliver ofte efterladt i skyggen, når vi fortæller historien om vores bevægelse, lyder det fra den københavnske kommunalpolitiker. – Derfor satte jeg mig for at skrive en børnebog, som kunne fortælle historien om nogle af disse kvinder til børn såvel som voksne.

Idéen til en børnebog opstod, da Laura Rosenvinge havde inviteret en gruppe piger til 8. marts-fejring på Københavns Rådhus.

– Jeg gav pigerne en rundvisning, og fortalte dem om nogle af de markante kvindelige politikere igennem tiden. Det åbnede deres øjne for, at kvinder har spillet en rolle igennem hele historien, og det inspirerede mig til at skrive en børnebog, som kan inspirere piger til at gøre en forskel.

                                                 

 

Børnebogen er rettet mod børn i alderen 6 til 10 år og indeholder 21 historier om markante kvinder fra arbejderbevægelsen. Man kan bl.a. læse en historie om Helle Thorning-Schmidt, der skrev sig ind i historien som den første kvindelige statsminister, og en historie om Olivia Nielsen, der var med til at stifte Kvindeligt Arbejderforbund – og som ovenikøbet er begravet på Brønshøj Kirkegård.

– Der er dog også nogle lidt mindre kendte kvinder med i bogen, lyder det fra Laura Rosenvinge. – Jeg er f.eks. rigtig glad for historien om Anna Jensen, der var med til at bane vejen for de første kvindelige politibetjente i København, og historien om Elisabeth Mac Jørgensen, der var med til at indstifte Kvindernes Internationale Kampdag.

Det er Laura Rosenvinge, der har skrevet teksterne og stået for research til bogen, mens den lokale illustrator Selma B. Møller har bidraget til bogen med illustrationer af de 21 kvinder.

Børnebogen “Kvinderne under de røde faner” selvudgives af Laura Rosenvinge op til dette års fejring af 1. maj og kan købes via dette link: https://dsu.net/vare/boernebog-kvinderne-under-de-roede-faner/