Laura Rosenvinge - vi skal aldrig stoppe med at kæmpe for en Metro til Brønshøj

Metroen er oppe at vende for tiden, og netavisen har også været i forbindelse med Laura Rosenvinge, som sidder i Borgerrepræsentationen for S, for at høre hendes syn på sagen.

– Jeg kæmper for at få Metro til Brønshøj, men jeg vil ikke stikke mine naboer blår i øjnene og sige, at den kommer lige om lidt, for eksperternes vurdering er, at vi bør opgradere kapaciteten andre steder, og det ønsker et flertal at prioritere, siger hun til netavisen.

– Malmø-metroen truer dog ikke muligheden for at få en Metro til vores bydel, da en forbindelse over Øresund bl.a. kan finansieres af EU-midler. Og hvis Malmø-metroen skulle ende med at blive vedtaget engang i fremtiden, så vil den faktisk kunne bidrage til at indfri målet om Metro til Brønshøj, da den helt generelt vil sikre flere passagerer, fortsætter Laura Rosenvinge. – Dette betyder dog ikke, at vi skal stoppe med at kæmpe for Metro til Brønshøj, og det har jeg heller ikke tænkt mig, for jeg synes, det er en langt vigtigere prioritering end metro til Malmø. Det er bare to forskellige ting.

Metro tager dog mange år at finansiere, undersøge og anlægge, og vores bydel har brug for bedre kollektiv trafik allerede nu. Derfor skal vi knokle på den lange bange for at få Metro, men vi skal også finde en løsning på den korte bane, så man hurtigere kan komme fra fra A til B i i bydelen og få bundet vores bydel bedre sammen med resten af København, slutter Laura Rosenvinge.

netavisen 25. maj 21 kl. 16.34