Lørdag den 1. juni åbner Bellahøj Friluftsbad med spændende ekstraudstyr

Lørdag den 1. juni åbner Bellahøj Friluftsbad. I år er der et ekstra livreddertårn, som er fyldt med sjovt og spændende udstyr som rescue boards, bjærgedukker og redningstorpedoer, som børn og voksne gratis kan låne for at prøve kræfter med livredning.

                                   

Leg og Lær Livredningstårnet er en mindre udgave af TrygFondens populære rød-hvide livreddertårne, som står på strandene og i havnebadene om sommeren. Men i modsætning til de store livreddertårne er Leg og Lær Livredningstårnet ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod. Det skal inspirere til at lege og udforske livredning, og alle badegæster er velkomne til at prøve at f.eks. kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke.

– Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre. Det er vigtige færdigheder, når vi bor i et land omgivet af vand, og ikke mindst når havnebadene og andre badezoner i byen giver mulighed for at hoppe i vandet, hvor man ikke kan bunde. Derfor arbejder vi i TrygFonden for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning. Vi håber, at livredderudstyret vil gøre det sjovt for alle at øve livredning, og at de forskellige øvelsesforslag, man kan finde ved tårnet, vil vække interesse og begejstring for livredningsdisciplinen, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

                                   

I løbet af badesæsonen sidste år gennemførte TrygFondens kystlivreddere 49.028 indsatser, hvoraf de 28 aktioner involverede personer i livsfare. Tallene viser, at det er vigtigt at lære at svømme og begå sig sikkert i vandet.

– Hvis man vil bade i havnebade, friluftsbade eller ved strandene i løbet af sommeren, bør man først og fremmest kunne svømme. Vælg også et sted, hvor der er livreddere, som kan træde til, hvis man nu skulle komme i vanskeligheder. Selv den bedste svømmer kan komme i problemer, og derfor er det også en god idé altid at bade mindst to sammen, så man kan hjælpe og holde øje med hinanden, siger René Højer.

De små livredningstårne står allerede i knap 60 svømmehaller rundt om i landet, så man hele året kan øve livredning.

Få inspiration til lege og øvelser for at lære sit barn livredning her

Leg og Lær Livredningstårnet er fyldt med udstyr, som både voksne og børn kan lege og træne med for at blive klogere på livredning. Tårnet indeholder:

•               Redningskranse

•               Redningstorpedoer

•               Bjærgedukker

•               Rescue boards

•               Redningsveste