Ren nostalgi - "Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum"..

Sporvognsbillede 1

På opfordringer er vi atter i gang med netavisens serie i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. I dag med et billede fra Husum Torv i halvtredserne. Læg mærke til nybyggeriet i baggrunden. Og se så godt på billedet nederst. Med den nye ejendom blev udsynet fra den gamle maskinfabrik dermed spærret. I dag har vi fortsat Husum Apotek liggende på hjørnet af Frederikssundsvej og Storegårdsvej.

Nå men til sporvognen linje 11 der holder på torvet. Godt nok i ensom majestæt. Linje 11 blev oprettet den 22. april 1944 for at aflaste linjerne 5 og 16, der havde fået mange nye passagerer under krigen. Linjen kørte fra Mozarts Plads til Brønshøj, men allerede 29. november 1945 blev linjen forlænget til Husum. Den blev nedlagt 21. juli 1958.

Efter nedlæggelsen af linje 11 var linje 5 alene i sløjfen i Husum, indtil linje 7 i 1965 blev forlænget til Husum i myldretiden.

Nederste billede er taget 1970. I ejendommen – (man så opbygningen af på øverste billede) – kan man oppe til højre under “Handelsbanken” se dér, hvor Brønshøj netavis’ redaktion ligger placeret i dag.

Sporvogns billede 2

(foto: Per Bech Petersen)