"Fra dengang vi havde de gamle sporvogne" 1

res4

I midten af februar genoptager vi i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm vores sporvognsserie, men som nævnt tidligere i en lidt anden form, idet den bliver i mere generel form. Således kommer vi til at bringe historier om sporvogne fra hele København. Det bliver igen med eksperten John Bodholdt Nielsen som vognstyrer. Det viser sig nemlig, at serien har vakt så stor glæde også udenfor Brønshøjs grænser, at man ligefrem har bedt om denne udvidelse af området.

Men indtil da kører vi en lille serie “Fra dengang vi havde de gamle sporvogne”, og her vil dukke motiver op med mange, mange år på bagen. Den stopper automatisk omkring midten af februar. Vi lægger ud i dag, og så vil en lille ny historie være at finde i netavisen hver mandag. 

Vi lægger ud med dette snebillede, som er 65 år gammelt.

En januardag i Skovshoved i 1950. På Søndre Havnevej holder en gammel linje 15 motorvogn forespændt med saltvogn og sneplov. Efter møjsommeligt at have banet sig vej ad Strandvejen pustes der ud. Snerydningsmandskabet er fra Nordsjællands Sporveje (NESA). Skovserne havde endnu i 1950 sporvogne lige til døren, men kun få år efter nedlagde NESA beklageligvis den idylliske strækning.