"Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum" 10

Vi fortsætter i dag serien omkring de gamle sporvogne i Brønshøj og Husum i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, www.facebook.com/sporvejsmuseetHusk at vi hver mandag præsenterer et nyt afsnit. I dag “Dyrskuelinjen til Bellahøj” ..

Bellahøj spor 2

September 1964 – Linje 8 i sit sidste efterår som sporvogn på Borups Allé. Linje 8 blev omstillet til busdrift det efterfølgende forår. En vigtig årsag til at Linje 8 forsvandt som en af de første sporvognslinjer var, at Hareskovvejen skulle indføres i Borups Allé og Bispeengen.

Bellahøj spor 3

Her på Dyrskuepladsen ved Bellahøj mødte Linje 8 hver sommer Dyrskuelinjen – eller Linje Buh, som den hed i folkemunde. Linjen kørte fra hovedbanegården og direkte til dyrskuepladsen for at gøre det nemt for de tilrejsende at komme til dyrskue. Da Dyrskuelinjen var størst, kørte der 15 vogntog på linjen. Disse vogntog blev udlånt fra de øvrige linjer, og alle vogntog blev stationeret i Sundby Remise.

Bellahøj Spor 1

Hen mod 1964 hvor linjen kørte sidste gang som sporvogn, faldt antallet af vogntog – sikkert fordi mange af de besøgende til dyrskuet havde anskaffet sig en bil og kom til byen i det nyindkøbte køretøj. Dyrskuelinjen fortsatte som buslinje frem til 1967.