"Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum" 2

Sporvogn8

Brønshøj netavis – 2700-netavisen og Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm fortsætter i dag serien om de gamle sporvogne i bydelene.

Der er unægtelig sket store forandringer i krydset Frederikssundsvej og Degnemose Allé siden tresserne. Kigger man på modsatte side ved Bavnevangen, så er alt ved det gamle, men det ser totalt anderledes ud på den anden side. Begge hjørner har gennemgået en total udskiftning.

Der hvor Reinbacher Radio og senere Knud Riedel lå, blev hele baduljen på et tidspunkt revet ned, og en helt ny ejendom opført. Det er dér, hvor Døgn Netto ligger i dag. Overfor skete mange processer, før man opførte den store rødstensejendom med bl.a. Aldi Supermarked. Fra 1953 til 1965 havde linje 7 og 8 endestation på Degnemose Allé. Da den blev nedlagt, lå der i en periode et Mobil tankanlæg og senere en brugtbil forretning. På hjørnerne overfor lå Arbejdernes Landsbank og Hovedstadens Brugsforening (HB). Sidstnævnte blev nedlagt for mange år siden, og lokalerne bruges i dag internt af AAB. Banken flyttede til Brønshøj Torv i 2012 efter at have ligget samme sted siden 1921 ! I dag er de tomme banklokaler til leje.

På billedet svinger Linje 8 ind på endestationen på Degnemose Allé. Læg også mærke til de biler, som holder parkeret.  

Nederst ses krydset, som det ser ud i dag, og i baggrunden kører en bus mod byen.

 

Sporv. 8