"Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum" 28

Vi fortsætter i dag serien omkring de gamle sporvogne i Brønshøj og Husum i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm  www.facebook.com/sporvejsmuseet. I dag handler det blandt andet om sporvognene som kørende reklamesøjler samt om bybilledet, som har ændret sig siden.

Skm_2700NET_028

Når man ser gamle sporvognsbilleder, er det ikke kun sporvognene, der er forsvundet. Hele bybilledet er ændret, og ofte fortæller reklamer i byrummet om hvilke produkter, der var fremme på det pågældende tidspunkt.

Her ved endestationen i Degnemose Alle er det en stor vægreklame for et af tidens temærker. Enhver husejer med en endevæg der lå vinkelret på vejen, kunne opnå ekstra indtægter ved at leje endevæggen ud til reklameformål.

Skm_2700NET_028B

Sporvejene fik også biindtægter ved at udleje plads på taget af passagerernes læskure. DFDS var præsenteret på mange af disse, og her kunne man få oplysning om prisen på en sejltur til Ålborg eller Århus. Sporvognslinje 8 holdt til 1965, hvorimod DFDS først nedlagde sine sejlruter til Provinsen i 1970.

Skm_2700NET_028C

Sporvognene var også kørende reklamesøjler, selvom det i sidste ende ikke hjalp ret meget på Sporvejenes underskudsplagede økonomi. Her er det Linje 7 i Degnemose Allé, der reklamerer for et af tidens populære produkter, – mælk !