"Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum" 34

Vi fortsætter i dag serien omkring de gamle sporvogne i Brønshøj og Husum i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, www.facebook.com/sporvejsmuseet. I dag handler det igen om “De sidste dage da Linje 2 overgik til busdrift og den endelige afsked med sporvognen” ..

Skm_2700NET_034

Op til søndag den 19. oktober 1969 hvor Linje 2 blev omstillet til busdrift, var forberedelserne i fuld gang. Som man kan se, var det nye busstoppested allerede klar (med en sæk over), og de sidste kabler skulle graves ned.

Skm_2700NET_34B

Lørdag aften den 18. oktober 1969 var Brønshøj-borgerne ude for at sige farvel til deres gamle sporvogn med de Dannebrogs farvede linjeskilte. Sidste ledvogn havde nummer 890, og den skulle først sendes til Egypten, når Linje 5 var overgået til busdrift 2 1/2 år efter.

Hvad Torben Liebst ikke vidste, da han tog billedet var, at vognen næsten 32 år senere ville komme retur til Danmark, fordi Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm havde hjemkøbt to af de københavnske ledvogne fra Sporvejsselskabet i Alexandria.

Skm_2700NET_34C

Søndag morgen på Brønshøj Torv stod de spritnye serie 2 busser parate til at køre passagererne til byen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I vore dage hvor det meste kommunikation foregår over internettet, tænker vi ikke så meget over, hvordan Københavns Sporveje fik budskabet ud til passagererne. Når køreplan og meddelelser om overgang til busdrift skulle viderebringes til brugerne, foregik det ved hjælp af hængeskilte i busser og sporvogne. Sådan var det også ved Linje 2’s overgang til busdrift.