"Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum" 36

Vi fortsætter i dag serien omkring de gamle sporvogne i Brønshøj og Husum i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, www.facebook.com/sporvejsmuseet. I dag skal vi “en tur med Linje 7 ind til byen”. 

Skm_2700NET_036

Vi skal i dag en tur med Linje 7 ind til byen. I denne ende af Linje 7’s rute kom linjen i fint selskab flere gange inden den tog turen ud af Nørrebrogade.

Ved endestationen på Kongens Nytorv var der udsigt til det fornemme Hotel d’Angleterre, og Det Kongelige Teater lå på den modsatte side af pladsen. Indtil Københavns nye rådhus blev åbnet i 1905, var Kongens Nytorv byens centrale plads.

Skm_2700NET_036B_LINIE_7__002

Linje 7 var ikke en stor linje, og den var da også den sidste, der i 1960’erne fik tildelt de nye ledvogne. Da Lundings nye bogievogne blev sat i drift, kom de i første omgang i trafik på Linje 1, der dengang blev anset for at være grundstammen i sporvejsnettet. Linje 7 var langt fra noget naturligt valg som den anden linje, der skulle have tildelt bogievogne, men det har måske spillet ind, at linjen kørte forbi Københavns Sporvejes hovedkontor i Gothersgade 53.

Skm_2700NET_36C

I Gothersgade kom linjen også forbi Rosenborg Slot, og her måtte linjen ofte holde pænt tilbage for Livgarden.