"Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum" 39

Vi fortsætter i dag serien omkring de gamle sporvogne i Brønshøj og Husum i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, www.facebook.com/sporvejsmuseet. I dag er vi en tur på Brønshøj Torv. 

IMG_1864

Her har Vorherre rundhåndet strøet julesne ud over Brønshøj Torv en decemberdag i de efterhånden fjerne 60’ere. Midt på gaden (torvet) sælges træer og frugt, og selvom sceneriet ikke ligefrem indikerer nogen form for “voldsom trængsel og alarm”, så havde de blånæsede studenter også dengang en pæn afsætning på deres produkter. At et bette juletræ nok så nydeligt er dejset om midt på Linje 7’s vendeplads synes ikke at bekymre. I øvrigt kan man kun spekulere på, hvor forandret, det hele er i dag. Dengang var torvet et samlende midtpunkt med en nydelig rødmalet træbygning – det har godt nok forandret sig siden. Brønshøj Torv er et af de torve, som gennem de seneste 50 år virkelig har gennemgået væsentlige forandringer. Om man kan finde megen hygge ved torvet, som det ser ud i dag, skal være usagt.

I næsten et år har 2700-netavisen kørt denne hyggelige sporvognsserie i et meget tæt samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm og ikke mindst sporvejseksperten John Bodholdt Nielsen. At det har været en succes, har vi kunne se på de mange, som har fulgt med. Faktisk er tallet steget støt fra uge til uge. Men for ikke at lulle os i søvn, vil vi ændre lidt på proceduren til næste år.

                                                   bodholdt

                             John Bodholdt Nielsen fortsætter som vognstyrer på Linje 2700-netavisen

Derfor vil sporvognsserien også bevæge sig udenfor bydelenes grænser. Vi har fået så mange “udenbys” læsere, at vi har valgt også at efterkomme deres ønsker. Så nu har vi løftet sløret lidt for, hvad der kommer til at ske i 2015. Heldigvis vil John Bodholdt Nielsen fortsat være på banen til stor glæde for os alle, der elsker de gamle rumlekasser.

Der kommer for øvrigt også til at ske noget fra næste mandag – men det vender vi tilbage til.