"Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum" 5

Vi fortsætter i dag serien omkring de gamle sporvogne i Brønshøj og Husum, det sker i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Husk at hver uge præsenterer vi et nyt afsnit.

Dukke-Lise kommer til byen

Skm_2700NET_005

Da Københavns Sporveje efter besættelsen skulle genoptage bygningen af nye sporvogne, blev det besluttet at konstruere en ny model. Arbejdet startede efter befrielsen, om man byggede flere modeller, såkaldte mockups, inden man besluttede sig for den endelige udformning. Arbejdet foregik på Sporvejenes værksted på Enghavevej, hvor vi her ser en af modellerne i oktober 1946.

Københavns Sporveje nåede at bygge otte nye vogne, inden man opgav programmet, fordi vognene blev for dyre og også viste at have nogle tekniske problemer. Alle vognene kom til at køre på Linje 2. Den første vogn sættes i drift den 25. februar 1949, og alle vognene bliver udtaget af driften den 10. marts 1967 efter et bremsesvigt.

Men hvor mange gamle brønshøjere husker ikke denne specielle “dukkevogn”, når den kom kørende ad Brønshøjvej og svingede ind på Brønshøj Torv. Den var dansk – og holdt ikke i længden – men sød så den ud.