"Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum" 7

Skm_2700NET_008 Vi fortsætter i dag serien omkring de gamle sporvogne i Brønshøj og Husum i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, www.facebook.com/sporvejsmuseet. Husk at hver uge præsenterer vi et nyt afsnit. Også i denne uge handler det om “København trængte til nye sporvogne” ..

Efter at ledvognen fra Düsseldorf havde været på besøg i København i 1957/58, kom der en vogn fra Hamborg. I den nordtyske by var man selv i gang med et forsøg på at modernisere deres sporveje, og de havde fået en belgisk sporvognsfabrik, der i forvejen byggede sporvogne til sporvejene Bruxelles til at bygge en prøvevogn.

Skm_2700NET_008B

Vognen kørte på Linje 7 fra 24. februar til 18. marts 1958, og efter endt prøveperiode kom den tilbage til Hamborg, der dog snart overdrog den til sporvejene i Bruxelles.

Da vognen blev udrangeret dér, blev den overtaget af et tysk sporvejsmuseum, der dog siden 1999 har haft den udlånt til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, der for øvrigt søndag åbnede for sæsonen.

Da vognen fra Hamborg ikke havde den klassiske sporvognskontroller, men blev betjent ved hjælp af fodpedaler, havde den en tværgående stang, som vognstyreren kunne holde fast i under kørselen.

På grund af den stang fik vognen blandt sporvejspersonalet øgenavnet “den røde barnevogn” …

Skm_2700NET_008C