"Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum" 12

Bhs1Vi fortsætter i dag serien omkring de gamle sporvogne i Brønshøj og Husum i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, www.facebook.com/sporvejsmuseet. Husk at vi hver mandag præsenterer et nyt afsnit. I dag drejer det sig om “Linje 2 og Nørrebro Remise” ..

De fleste Brønshøj borgere husker Linje 2 som linjen, der via Frederiksberg kørte til Sundbyvester Plads på Amager. Derfor undrer mange sig også i dag, når de ser billeder af Linje 2 i Nørrebro Remise. Men den er god nok. Trafikken på Brønshøj/Frederiksberg-delen af Linje 2 var stærkere end på Amager-delen. Derfor hørte 15 af de 24 vogntog, der var tildelt Linje 2 hjemme i Nørrebro Remise.

bsh2

32 gange i døgnet kunne Brønshøj borgerne opleve et Linje 2 vogntog på den 3 km. lange køretur fra Nørrebro Remise til Brønshøj Torv. Her passerer et Lunding-vogntog Bellahøj. Hvis man havde månedskort til Linje 5 eller 7, kunne dette også bruges på Linje 2s remiseture.

bsh3

På hverdage kørte fire myldretidsvogntog, der kom fra Nørrebro, kørte en enkelt tur til Sundbyvester Plads og tilbage til Brønshøj Torv, hvorefter turen gik tilbage til Nørrebro Remise. Jo der var en stor myldretidstrafik fra byen og hjem til Brønshøj om aftenen.