Mægler vil kapre de klimabevidste kunder

Hos en af Danmarks største ejendomsmæglerkæder RealMæglerne bekender man nu kulør og rækker ud efter de klimabevidste kunder ved at gøre de grønne valg tilgængelige. Det betyder bl.a., at man får foretaget klimamålinger i butikkerne, mens kunderne kan signalere de grønne værdier, når boligen skal sælges – indsatsen går begge veje.

Lars Ringsted er partner hos RealMæglerne og ejer ejendomsmæglerbutikker i Glostrup, Herlev, Brønshøj og på Frederiksberg.

Her har det gennem det seneste års tid været muligt for kunderne at sælge en bolig med Grøn Bolighandel.

Det betyder bl.a., at handlen er papirløs, at der underskrives med digital signatur, og selv Til salg-skiltene er bæredygtige. Annonceringen er også 100 % digital, hvor al dokumentation i forvejen viser, at effekten er størst – og alle boligmagasiner, salgsopstillinger mv. sendes til kunden pr e-mail. Ingen tryk, ingen print.

– Desuden er der klimamåling i butikkerne. Det vil sige, at der måles på CO2-aftrykket via forbruget i butikken; herunder EL, vand, varme, transport, affald, papir, tryk og annoncering mv., fortæller Lars Ringsted.

Butikkerne er koblet til klimamålingen via både EL- og varmeleverandør, og det betyder, at Lars og hans team i virkeligheden blot skal følge med i, hvor og hvordan forbruget kan reduceres. Målingen er automatiseret.

Filosofien er, at det er et fælles ansvar med kunderne at gøre bolighandlen i Danmark mere klimavenlig:

For eksempel har alle salgsemner på RealMæglerne.dk en klimaberegner, der med udgangspunkt i data fra Energimærket viser mulighederne for energioptimering af boligen, og hvornår det kan forventes, at forbedringen er tjent hjem i form af energibesparelser – og den visualiserer den CO2-reduktion, som det medfører, når energiforbruget sænkes i boligen.

Det seneste tiltag er Grøn Bolighandel, og her vurderer Lars Ringsted, at der er et enormt, uforløst potentiale:

– 90 procent af vores bolighandler kunne være Grøn Bolighandel, for kundernes mind set er mere og mere grønt. Vi deler de samme værdier med omtanke for klimaet, og jeg tror, at flere og flere vil fravælge den traditionelle bolighandel og ønsker at sende et signal som forbruger og boligsælger, siger fortsætter Lars Vibe Ringsted og tilføjer:

– Desuden er en Grøn Bolighandel jo mindst lige så effektiv og gennemsigtig som en traditionel bolighandel, så hvorfor ikke vælge dét.

Ifølge Ringsted er der allerede nu kunder, der vælger hans butikker til at sælge boligen, fordi det grønne valg er muligt.

Det er en udvikling, der løfter handlekraften, ansvarsfølelsen og bevidstheden om perspektiverne hos medarbejderne i butikken:

– Kædens målsætning er at være CO2-neutral i 2025, og der har butikkerne og kunderne et stort ansvar at løfte sammen. Vi stræber efter at gøre det lidt bedre hele tiden, så kæden kan dokumentere fremskridtene, slutter han.