Mindesang på Brønshøj Kirkegård var en smuk oplevelse

Det var første gang, man prøvede det, men sandsynligvis ikke sidste. Arrangementet “Mindesang på Brønshøj Kirkegård” blev både smukt og vellykket, og vi er næsten sikre på, at det godt kan gå hen og blive en årlig tradition.

Initiativet til dette arrangement kom fra Signe Kærup Dahl, som mistede sin ufødte søn og derfor stod i en fuldstændig uvirkelig situation. – Jeg vidste, at mit liv aldrig ville blive det samme igen. Og hverken jeg selv – eller mine venner og bekendte anede, hvad de skulle stille op med min sorg, fortalte hun til netavisen et par uger før arrangementet.

Signe Kærup Dahl er skuespiller og sanger, og hendes vej gennem sorgen blev at undersøge den kunstnerisk. Hun skrev og iscenesatte en monolog, som næsten ordret gengav hele forløbet omkring sønnens død, og hun dannede en sorggruppe, hvor hun forsøgte at skabe et fællesskab om kærligheden og mindet ved at sætte sorgen ind i en kunstnerisk kontekst.

Det blev til initiativet til ’Mindesang på Brønshøj Kirkegård’, som i lørdags blev gennemført i samarbejde med Brønshøj Kirkes organister, Pigekor og Voksenkor.

Mindesang” foregår på kirkegården, hvor vores kære ligger, sagde Signe Kærup Dahl videre. – Via sangen vil vi gå ind i og gennem sorgens rum sammen. Vi synger for os selv, men også for dem, vi har mistet. At mindes er at finde et sted, hvor vi kan placere vores kærlighed. Og det sted kan vi skabe sammen, hvis vi tør åbne vores hjerter for hinanden og rumme sorgen sammen, sagde Signe Kærup Dahl.

Mange mødte op for at tage aktivt del i det smukke arrangement på Brønshøj Kirkegård. Det var stemningsfyldt og gav stof til eftertanke.

(foto: Brønshøj Kirke)

netavisen 9. november kl. 10.00