Nu kan man se dokumentarfilmen ”Springet” på Husum Bibliotek

Dokumentarfilmen ”Springet” fra 2017 af Claus Bohm er beretningen om en ung danskers oplevelser i Den finske Borgerkrig 1918 og konsekvenserne for hans liv og skæbne. Peter Gudmes stemme og blik fører os ind i krigen, op gennem mellemkrigsårene til Vinterkrigen og frem til besættelsen, hvor Gudme bliver modstandsmand, fanget og foretager det endelige, gådefulde spring i døden i Gestapos hovedkvarter i København 1944. Den vises onsdag den 1. december kl. 18.30 på Husum Bibliotek.

Fortællingen er elementært spændende og udfordrende. Hvad får et menneske til at give sit blod for en sag? Hvad er hans ideologiske projekt? Udsagn fra nutidens danske veteraner indgår for at perspektivere og koble fortællingen til vor tid. Refleksioner, som konfronterer os med krigens blodige æstetik, døden, kønnet, det maskuline tydningsunivers.

                                                 

Efter filmen: Lone Jeppesen Lektor ved Nørre Gymnasium
(Underviser i historie, samfundsfag, tysk og global politik)

Har man lyst til at se ”Springet”, kan man melde sig ind i Filmklubben Dox:2700” Det koster 25 kr. Medlemskortet kan købes gennem Husum Biblioteks hjemmeside. Programmet kan hentes på biblioteket i trykt form.
Man kan også deltage i en enkelt filmvisning formedelst 10 kr.