Brønshøjs stjerne Per Røntved er død

Det triste budskab nåede os tirsdag morgen. Den tidligere Brønshøj spiller blev bare 74 år. Efter en fantastisk flot fodboldkarriere som startede i Brønshøj, nåede Røntved at spille 75 landskampe og var efter afskeden med BB i klubber som Werder Bremen, Randers Freja, Hvidovre IF og Wichita Wings.

En så stor fodboldspiller havde naturligvis mange fans. En af dem var Michael Carøe, som optrådte ved BB’s 90 års jubilæumsfest i Grøndal MultiCenter og ved den lejlighed kunne hilse på sit store idol.

Per Røntved debuterede på landsholdet i 1970 som 21-årig, og siden tog karrieren for alvor fat. Men uanset hvor stor hans succes var, så glemte han aldrig sine rødder i Brønshøj, hvor man ind i mellem kunne se ham til særlige lejligheder. Og ikke uventet fik han også en plads i klubbens egen Wall Of Fame, hvilket betød meget for ham.

Netavisens redaktør har også flere minder om den gamle kæmpe.

Ol-holdet efter at optagelserne var færdige. Røntved ses yderst til venstre. (Den røde pil viser Allan Simonsen, som druknede lidt på billedet).

Det startede tilbage i 1972, da landsholdet før OL i München var i studiet for at indsynge Danmarks første slagsang Rød-hvide Farver. Her var Røntved en af de mest interesserede, og han var faktisk skyld i sangens afsluttende “Hey”, som han mente ville være helt på sin plads. Et venskab opstod ved den lejlighed, og det holdt til den dag i dag med stor glæde og respekt.

     

          Den legendariske slagsang, som Per Røntved satte sit præg på. Han ses nr. 3 fra højre i baggrunden.

Hvad de færreste sikkert ved er, at netavisens redaktør var skyld i Røntveds første trænerjob. – Da den forfærdelige hjerneblødning indtraf i 1984, og hans fortsatte fodboldkarriere så ud til at være definitivt slut, kontaktede jeg ham efter hjemkomsten fra hospitalet. Her foreslog jeg ham at blive træner for min daværende klub Jægersborg BK, og det var han meget interesseret i at prøve. Så der blev forhandlet en aftale på plads, så han kunne starte umiddelbart efter med en god gammel klubkammerat Per Friis som hjælpetræner. Det var en god måde for Røntved at komme lidt i gang igen. Som daværende journalist på Billed Bladet kunne jeg dække det hele på tæt hold.

I 2019 indviede Per Røntved ” Per Røntved Lounge” i BB’s klubhus – en flot gestus af hans gamle klub og en begivenhed, der betød meget for ham. (Foto: Christian Haslund)

Så ved forskellige lejligheder, hvor vi mødtes, var det altid emner, vi kunne tale om igen og igen.

Velvidende om at Per Røntved var meget syg, er det alligevel et chok at han nu er gået bort. Minderne vælter bare frem og tristheden er uundgåelig. Jeg tænker på den periode fra hjerneblødningen i 1984, og så tiden efter, hvor meget den lille familie har været igennem. Tankerne går til dem i denne svære stund.

Røntved vil aldrig blive glemt.

Æret være hans minde.

Flemming Antony