Piano Days kommer til Brønshøj - og det bliver ikke kedeligt !

For tredje gang byder festivalen Piano Days Copenhagen på tre dage med en perlerække af spændende pianister fra ind- og udland. Nogle af dem kan man opleve i Brønshøj Vandtårn. Det sker fredag den 25. marts kl. 19.30.

I løbet af festivalen kan man opleve alt fra klaver-virtuoser til performativ klaversmadring, samtidig med at man sidder midt i en udstilling af udtjente klaverer, der er blevet fuldstændig skilt ad og omdannet til nye brugsgenstande.

Piano Days Copenhagen er en unik klaver-festival, fordi den ser på tværs af genrer og i stedet fokuserer på pianister, der laver deres egen musik og gør deres personlige fremførelse til en del af værket. Man kan derfor forvente intense og udtryksfulde koncerter, der presser klaveret ud i nye og uopdagede afkroge af musikken. Ikke mindst i Brønshøj Vandtårn.

Brønshøj Vandtårn

I vandtårnet kan man både opleve et elektro-akustisk surround-værk af pianisten Ghost Flute & Dice og lyd-happeningen: “Klaver, hammer, vandtårn” af Ole Grøndahl Jørgensen, som har et usædvanligt godt øre for destruktive klange. Inspireret af klassiske Fluxus-happenings hvor klaverinstrumenter eksempelvis er blevet smidt ud fra høje bygninger eller langsomt tilintetgjort, organiserer Piano Days Copenhagen 2022 en klaver-smadring i vandtårnet med fokus på de klanglige oplevelser som efterklangen muliggør.

Til det andet event i vandtårnet har Piano Days Copenhagen bestilt et nyt værk af Ghost Flute & Dice. Med brug af elektronisk manipulation, et surround-system og vandtårnets enorme rumklang vil værket blive strukket og forstørret i tid og rum indtil klaveret ikke længere er genkendeligt.

Billetter til arrangementer i vandtårnet koster 80 kr. og fås på billetto. Samlet program kan ses på festivalens hjemmeside.

Festivalen er blevet til i samarbejde med Koncertkirken Blågårds Plads, Brønshøj Vandtårn, Pianoday.org, Upcycling Forum, Roskilde Tekniske Skole, Krabbesholm Højskole, Kolding Design Skole og JazzDanmark.

Entré 80 kr..

netavisen mandag den 21. marts kl. 11.10