Populær læge går på pension efter 25 år i 2700-området

Siden 1999 har læge Bendt Lager haft sin praksis i Brønshøj, med klinik på Husum Torv. Men det er slut nu. Den populære læge har valgt at gå på pension, og i sidste uge sagde han farvel til det område, han har betjent i 25 år.

Nu kan jeg slappe af og glæde mig til masser af fritid – ikke mindst på vandet, som har min store interesse

Da Bendt Lager startede i Brønshøj i 1999 havde han praksis sammen med læge Anni Engelholm, som stoppede i 2018 efter 26 år i bydelen. Herefter kørte han alene, hvilket i sagens natur gav ham en arbejdstid, som var lige i overkanten. Masser af papirarbejde betød som regel 11-12 timer om dagen og ofte med weekender oven i. Men Bent Lager havde i Ingrid Gerner en god og trofast hjælp som klinikassistent ved sin side. Hun sluttede sit virke i sidste måned efter 36 år i klinikken.

Jeg har haft nogle lange arbejdsdage her på klinikken, men det skyldtes jo nok også, at jeg var alene

Som lokal læge valgte Bendt Lager at lade bilen stå i hverdagen, og i stedet tage cyklen. Så det var ikke sjældent, man kunne møde den cyklende læge rundt i bydelen. Men ideen om at gå på pension i maj 2024 var ikke en pludselig indskydelse. Den var faktisk undervejs længe. Så selvom det på mange måder var lidt trist at slutte sit virke, glædede Bendt Lager sig til en tilværelse som pensionist. Og han frygter ikke lediggang. Den afgående læge har flere interesser, som nu skal dyrkes mere intenst. De seneste 20 år har han f.eks. sejlet havkajak hele året i Rungsted Kajakklub, og nu har han også anskaffet sig en gammel jolle, som kommer til at tage en del af hans tid fremover. Men i det hele taget er Bendt Lager glad for naturen, som han vil dyrke endnu mere, nu hvor han får tid til det. Og endelig bliver der mere tid til familien.

De 25 år i 2700-området har været en god tid. Jeg har lært et masse dejlige mennesker at kende

– Mange af mine gamle patienter er naturligvis ked af, at jeg stopper, fortæller Bendt Lager. – Men nu har jeg chancen for at få nogle gode år, inden jeg ellers ville ende som nedslidt. Jeg har haft nogle dejlige år i 2700 området, som jeg naturligvis holder af. Folk har været søde og kærlige, og så har jeg oplevet et fantastisk nabofællesskab, hvor alle hjælper hinanden, Jeg fik faktisk en meget sød hilsen fra en patient på 102 år, som ønskede mig en god pensionisttilværelse.

Det var der mange andre, der gjorde, hvilket kunne ses, da Bendt Lager holdt afskedsreception på klinikken i sidste uge. Der kom mange for at sige farvel til deres læge og ønske ham god vind fremover. – Jeg fik faktisk en meget sød hilsen fra en patient på 102 år, som ønskede mig en god pensionisttilværelse, slutter Bendt Lager.

Martin Spon er ny læge på klinikken i Husum, ligesom personalet vil være helt nyt.