Så er der atter gang i affaldsgåturene i Husum-området

– I søndags samlede syv naboer affald ved Hofor’s varmeveksler-station og institutionen Børnehuset Haven på Frederikssundsvej/Højstrupvej, fortæller initiativtageren Sarah Dahlkild til netavisen.

For nogle måneder siden var det oppe at vende i den tilstødende grundejerforenings facebook-gruppe, hvem som har ansvaret for at vedligeholde området (beskære buske, samle affald mm); især ved p-pladsen. Om det er Hofor, institutionen eller en tredje part er jeg ikke blevet klogere på, men buskene blev kraftigt beskåret og fortovet er igen blevet farbart. Det er virkelig dejligt atter at kunne komme forbi med klapvogne, rollator og lignende uden at blive nødt til at gå ud på selve vejen.

Dog blev affaldet, som lå på jorden under buskene, ikke samlet og bortskaffet. Det voksede langsomt i mængde.

Jeg spurgte i facebook-gruppen om nogen vidste noget mht. opsamling af affaldet. Ingen vidste til hvem, eller hvor man skal henvende sig, men i løbet af få timer blev det arrangeret, at vi mødtes kl. 9 søndag med diverse redskaber (handsker, poser, snappere, river mm) for at tage en tørn og samle affaldet.

I løbet af knap en time fik vi samlet 4 store sække (chipsposer, energidrik-flasker, iturevet slikpapir) + det løse assorteret affald (bl.a. 3 lattergas-flasker). Det der var mest overraskende mht. affald, var hvad der bedst kan betegnes som storskrald. Der lå nemlig også en stegepande, højtalere, flere fade, en taske og murerspande. Min lille rejsevægt virkede desværre ikke, så jeg kan ikke fortælle hvor mange kilo vi samlede.

Vi snakkede efterfølgende om at vi, som beboere/ naboer, gerne vil være behjælpelige med at holde området pænt og ryddeligt. Vi vil stille op som almindelige borgere, naboer og beboere og ikke direkte på vegne af grundejerforeningen. Selvfølgelig med de ansvarshavende, som primus motor.

 

Jeg er stadig ikke blevet klogere på hvem, som har ansvaret for at vedligeholde og renholde området, men vender gerne tilbage, hvis det har interesse, ssiger Sarah Dahlkild og tilføjer: – Den næste skraldetur ( jeg vil invitere til på diverse sociale medier) er søndag den 18. april 2021 kl. 10-13. Det er i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling.