Skolevangen i Brønshøj valgt til grøn eksempelafdeling

Et grønt og aktivt område for beboerne. Levesteder for insekter, fugle og dyr og ladestandere til el-biler. Det er nogle af de projekter, beboerne i Skolevangen I skal i gang med efter, at boligselskabet fsb´s organisationsbestyrelse har udpeget dem til Grøn Eksempelafdeling.

Kasserer Tanja Nestorov, medlem af afdelingsbestyrelsen Silvana Stojanovska, næstformand Adila Daminovski driftsleder Brian Søllner Pagh, formand for Skolevangen I Rikke Robin Schou, formand for fsb Jean Thierry og Pia Nielsen, fsb´s direktør for drift, byg og jura og beboere, som var mødt op for at fejre, at Skolevangen I er blevet valgt som Grøn Eksempelafdeling.

– Vi er simpelthen så glade for at være blevet udpeget til Grøn Eksempelafdeling. Alle havde håbet, men vist ikke helt troet på, at det kunne blive os. Men det blev os. Så hurra – vi er ovenud lykkelige. Og nu skal vi i gang med at lave et grønt område for beboerne, hvor vi f.eks. kan dyrke frugt og grøntsager. Og hvor vi kan skabe gode levevilkår for dyr og insekter, siger Rikke Robin Schou, afdelingsformand i Skolevangen I til netavisen. fsb’s boligafdeling ligger på Mørkhøjvej, Kildeager og Muldager.

Ved en lille komsammen midt i Skolevangens grønne område fik afdelingsbestyrelsen og driftslederen overrakt diplom og sommerfuglekasse af fsb´s formand, Jean Thierry, der i sin tale roste afdelingen for et godt projekt, der er tænkt sammen med de i forvejen smukke og grønne rammer, der er i Skolevangen I.

Mens Pia Nielsen, fsb´s direktør for drift, byg og jura, glædede sig over, at afdelingen også har et ønske om, at de grønne projekter og ”alt det, der skal krible og krable”, skal engagere alle beboerne i Skolevangen.

– I skal være et laboratorium for og arbejde med biodiversitet. I dag er det vigtigt, at vi ved, hvordan en haletudse ser ud og vi kender forskel på en lille og en stor mariehøne. Og at vi sikrer at få biodiversiteten tilbage i boligområderne. Det er noget af det, I skal – og det er noget, vi alle sammen kan lære noget af, sagde Pia Nielsen.

Det er fsb´s organisationsbestyrelse, der har etableret ordningen og den pulje på 1,5 millioner, der følger med titlen som Grøn Eksempelafdeling. Midlerne er øremærket til aktiviteter og fysiske projekter, der knytter sig til en eller flere af indsatsområderne i fsb´s grønne strategi; affald, vand og energi, el, byggeri og renovering, indeklima og kemi, grønne områder og biodiversitet.

Projekterne skal samtidig være til inspiration for fsb´s andre afdelinger. En medarbejder fra fsb´s administration skal hjælpe afdelingsbestyrelsen og driften med at sætte projekterne i gang.

netavisen torsdag den 17. marts 22 kl. 11.50