24-årige Ulrikke fra Brønshøj - jeg vil være verdensmester

Det er en meget speciel og målrettet ung dame, netavisen forleden mødte til en snak om hendes ambitioner i fremtiden. Ulrikke Evensen hedder hun – en vaskeægte brønshøjer der har boet i bydelen hele sit liv, ja sågar i det samme hus ! Ulrikke dyrker en ekstrem sport OCR, som er en slags forhindringsløb, der kræver en super fysik. Hun kom i gang med den for omkring fire år siden, og har udviklet sig helt enormt. Faktisk er hun i dag placeret som nr. 4 på Verdensranglisten !

Det var ellers ikke lige planlagt, at det skulle være ekstremsporten, der ville blive hendes helt store lidenskab. Før hun kom i gang med det, dyrkede hun fitness og havde også en hest, som var hendes store interesse. Styrketræningen kunne hun li’, og da hun samtidig var vild med at konkurrere, så begyndte tingene efterhånden at tage form. Der var et stort forhindringsløb i København, hun ikke nåede at melde sig til, så hun var nødt til at rejse til Gøteborg, hvor hun endelig fik lov at prøve kræfter med andre. Og det faldt hun for. Fællesskabet og det at man hjalp hinanden, tiltalte hende.

Ulrikke meldte sig herefter til alle løb, og i 2016 havde hun så mange konkurrencer, at hun næsten ikke kunne foretage sig andet.

               

                

               

               

             Aktion billeder fra Ulrikkes hjemmeside på facebook – gå eventuelt selv ind og se mere https://www.facebook.com/UlrikkeevensenOCRAthlete/?epa=SEARCH_BOX

Nu skal det lige med, at hun var begyndt på universitetet, og at det ikke lige passede som fod i hose med lektier, semester og ekstremsport. Så hun valgte at tage det store spring og droppede skolen, og selvom det var til stor fortrydelse for familie og venner, havde hun fuld opbakning hendes mor, som støttede sin datters beslutning. Ulrikke er en viljefast person, der ved, hvad hun vil, så nu var der kun en ting, der talte i fremtiden – nemlig ekstremsporten.

– Jeg var nok en af de første, der bare traf valget udelukkende at leve for min sport – uden sikkerhed eller noget, fortæller Ulrikke. – Nu har jeg jo også den fordel stadig at bo hjemme, og det er rart, når man nu kaster sig ud i noget som det her. Jeg tog et arbejde et par år, hvor jeg kunne tjene lidt penge ved siden af, men det har jeg stoppet med nu. Der er hele tiden nye konkurrencer i udlandet, så jeg er næsten konstant på farten. Ved at være med i så meget, er jeg også efterhånden ved at være et kendt navn indenfor sporten. Jeg har løbet halv- og hel Marathon med forhindringer, og i 2017 løb jeg 24 timer i Las Vegas. Det var hårdt men gik godt. I 2018 havde jeg et fantastisk år, hvor jeg vandt alt. Imidlertid rendte jeg ind i en skade, som holdt mig ude fra september til og med december. Men fra årsskiftet har jeg trænet hårdt for at komme tilbage til vanlig styrke, og der er jeg nu. Min form er fin. OCR er let oversat et ekstremt forhindringsløb, og jeg er en af dem, der arbejder på sportens udbredelse i Danmark. Glædeligvis er der virkelig grøde i det i dag. Med hensyn til præmiepenge, så er det ikke det store – endnu. Jeg forsøger stadig at få sponsorer, men det er ikke altid lige let. Dog er jeg ikke i tvivl om, at de vil komme i takt med mine gode resultater.

Ulrikke træner 18-20 timer om ugen. I baghaven på villavejen i Brønshøj er opstillet et kæmpe stativ, hun kan bruge til at lave sine specielle øvelser. Og naturligvis passer hun også sin løbetræning.

               

               

                             En del af den daglige træning foregår i baghaven på villavejen i Brønshøj

Det er bedst i Hareskoven, men for at nå der til, skal hun på en lang cykeltur. Så Mosen og Damhusengen er brugbare emner. Og så er hun tit i Grøndal MultiCenter, som også opfylder nogle af hendes betingelser.

For at nå sine mål, må Ulrikke leve en tilværelse, hvor fester er udelukket. Hun drikker ikke, og sørger for at få den rette kost og så ellers være mentalt klar. Med hensyn til socialt samvær, så bliver det kun med de folk, hun møder til træning.

– Jeg har årene foran mig, fortsætter Ulrikke. – I min sport topper man som regel, når man er omkring 29-30 år, så jeg har mange år endnu, hvis jeg ellers undgår skader. Og tro mig – jeg kunne ikke tænke mig andet. Jeg lever for min sport. Og for at kunne det, skal man være uafhængig. Så jeg tænker hverken på familie eller børn. Jeg er fortrøstningsfuld og går efter at blive Verdensmester. En indre fornemmelse fortæller mig, at det nok skal lykkes en dag, slutter Brønshøjs unge ironlady med et lille smil.

Flemming Antony august 2019