Husums træner Jonas Borup: - Vi tripper efter at komme i gang !

Alle i Husum Boldklub var sat op til at starte en af de vigtigste sæsoner nogensinde – fredag den 20. marts i Husumparken mod Skjold – men desværre spændte Corona-krisen ben for det. Og bolden ligger fortsat helt stille. Men sådan har det været for alle klubber i landet. Man går kun og venter på, at “tågen letter”, og fløjten atter kan lyde på landets fodboldbaner. 

Jonas Borup – vi tripper efter at komme i gang

– Vi var helt klar til at tage imod Skjold, som er vores nærmeste konkurrent til at rykke op i Danmarksserien, fortæller Husums træner Jonas Borup til netavisen. – Sjovt nok skulle vi mødes allerede i første kamp, og blev den vundet, ville vores forspring pludselig være på hele ni point ! Vi er alle klar over, at dette forår er et af de vigtigste i klubbens historie, og da vi har fået et stærkt og slagkraftigt mandskab, så tror vi da selvfølgelig på det. Truppen er bred, og det er vigtigt især nu, hvor der venter mange kampe. Hvis KBU/DBU forhåbentlig finder frem til en model, hvor alle kampe afvikles, så er der jo ingen tvivl om, at programmet bliver sammenpresset. Men det har vi også taget højde for. Og selvom vi ikke må mødes til træning og forberede os, så har alle spillerne fået udleveret et træningsprogram, som de selv skal arbejde efter. Det fungerer godt – og vi får løbende opdateringer fra spillerne, siger Jonas Borup.

              

I sommer kom han til Husum Boldklub efter at have været træner i bl.a. Herlev, Taastrup og Greve i 2. division. – Jeg er virkelig glad for at være kommet til Husum, fortæller han videre. – Her er et fantastisk sammenhold og socialt er det en fornøjelse. Alene den opbakning vi får fra alle supporterne er simpelthen fantastisk. Og det er jo ikke kun i Husumparken – også når vi er på udebane. Så lykkes det her, har vore supportere en kæmpe andel i det. Med hensyn til spillerne, så har det været vigtigt for mig at få dem til at forstå, at vi godt kan spille lige op eller slå klubber, som ligger langt højere end os, men man skal bare huske på, at det måske kun sker engang i mellem, og det duer ikke i længden. Der skal stabilitet til. Vi skal holde niveauet – og for at kunne det, kræver det flid, flid og god stemning spillerne i mellem. Jeg mener bestemt, vi ligger der i dag, så jo før der bliver fløjtet, jo bedre. Vi tripper efter at komme i gang – og vi håber faktisk, at få Skjold i den første kamp, som det har været meningen fra starten. Det opgør vil give svar på en masse, slutter Jonas Borup.