Tingbjerg Svømmehal fylder 50 år og det fejres lørdag den 22. august

For 50 år siden, den 26. august 1970 blev Tingbjerg svømmeklub stiftet efter at Steen Eiler Rasmussens svømmehal, i dag kaldet Tingbjerg svømmehal, stod færdig i 1970.

I starten var det den legendariske Jørgen Andersen, der var leder af Social Bolig Byggeris Ungdomsklubber (SBBU), som åbnede for at SBBUs unge kunne komme i vandet i svømmehallen. Allerede i foråret 1971 blev klubben knyttet til Dansk Idrætsforbund og Københavns svømmeunion.

Tingbjerg svømmeklub er ikke en elite klub, men har fokuseret på at lære børn og voksne svømning, bjærgning og livredning. Klubben har altid gjort meget ud af at lære både børn og voksne at vænne sig til at være i vandet til en pris, hvor alle kan være med. Flere tusind børn har gennem tiden taget deres første svømmetag i vandet i Tingbjerg svømmeklub, og mange af klubbens trænere er gennem tiden rekrutteret blandt svømmerne. En af klubbens trænere har været træner i klubben i over 40 år, og man har i dag tidligere medlemmers børnebørn, der som den 3. generation lærer at svømme i klubben.

Fejringen af 50 året sker med en familiekoncert med Sille Grønberg og Palle Windfeldt samt reception for børn og voksne i Energicenter Voldparken lørdag den 22. august fra kl. 13-15 hvor alle er velkomne.

Tingbjerg svømmeklub håber at se mange tidligere svømmere, ledere og trænere til jubilæet.

Svømmeundervisningen i foråret sluttede meget brat, da Tingbjerg svømmehal lukkede pga. Corona, men til september starter svømningen igen for nye og gamle medlemmer. Klubben har ledige pladser på flere hold.

I anledning af jubilæet får alle medlemmer en lille jubilæumsgave ved tilmelding. Hør mere om klubben til arrangementet den 22. august, se på klubbens hjemmeside http://tingbjergsvøm.dk eller skriv til tsktilmelding@hotmail.com.

(Foto: Svoemkbh – Københavns Kommune)