Tivoli åbner sæsonen med nyt påske tema - vind billetter  

Et af de sikreste tegn på foråret er, når Tivoli slår portene op og starter en ny sæson. Og det sker nu, Efter en lang nedlukningsperiode står den gamle have iklædt forårets farver fra på fredag den 8. april.

I samarbejde med Tivoli springer vi traditionen tro med en lille konkurrence, hvor man kan vinde billetter til den gamle have. Bemærk at konkurrencen findes andetsteds i netavisen !

Sommersæsonen byder bl.a. på 25-årsjubilæum med Fredagsrock, der er krydret med internationale navne, Have og Blomsterfestival og Tivoli Food Festival.  Og så går Tivoli i gult, når Plænen bliver omdrejningspunktet for årets holdpræstation af Tour de France. Alle forlystelserne fra Rutschebanen, Tik Tak til Danmarks største scaryhouse med skuespillere Villa Vendetta er klar til gæsterne.

Der lægges på åbningsdagen ud med nyt påsketema. Scarlet Pleasure kick-starter årets Fredagsrock sæson klokken 22:00. Og så byder sommersæsonen på 172 åbningsdage, og varer til og med 26.september.

Nyt påsketema og jubilæumshave for børn og fugle
Når gæsterne i de første uger lægger vejen forbi Tivoli, bliver de budt velkommen af en have, iklædt forårets farver med tusindvis af påskeliljer og hyacinter. Gæsterne kan hilse på de små søde lam, og der vil være opsat boder og farvestrålende påskeæg.

Rasmus Klump er vågnet fra sit vinterhi og holder påskefest med vennerne på Plænen, mens det vil være muligt at deltage i æggejagt i haveanlægget. En god frokost og middag er blandt det mest populære blandt gæsterne i forårshumør.

Nyt lørdags live musik koncept på Plænen

Fredagsrock fejrer 25-års jubilæum med 25 koncerter, og der er noget for alle på tværs af genrer og alder. Programmet spænder fra legenden 50 Cent, over Tom Jones til Birthe Kjær & Feel Good Band. Der bydes på powertrioer i form af Dizzy Mizz Lizzy, Aqua og Ude Af Kontrol. Og der er udsigt til hit på hit med Mø, Andreas Odbjerg, Folkeklubben og Jung.

Bidende musikalsk komik, sang og satire rykker ind
Efter to år med tørke og ofte med alt for meget afstand mellem gæsterne i salene går Tivoli i år ind i kampen for at få ført kulturen tilbage til fordums tid. Det gør forlystelseshaven med en lang række forestillinger i Koncert- og Glassalen, herunder Rasmus Botofts Tivoli Varieteen, der har premiere den 9. juni og Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerbys satireshow PLATT-FORM: Er vi gået for langt?, som spilles fra den 8. september.

– Vi ser meget frem til dette års åbning af sommersæsonen, der bliver uden snærende Covid-19 restriktioner, siger Tivolis pressechef Torben Plank  Mine mange kolleger har gjort sig umage med det store program, der nu skal foldes ud over hele sommeren. Det er vort håb, at mange af vores gæster vil få sig et tiltrængt pusterum med samvær og nærvær i centrum i forlystelseshaven – og måske en tur i Rutschebanen.

Tivoli Food Festival fra den 12.05.22 – 29.05.22

Årets Tivoli Food Festival afvikles fra den 12. maj, hvor Tivolis egne restauranter og madaktører fra den sprudlende danske madscene sætter fut i kødgryderne.

 Have & blomster Festival 

Når Tivoli afholder Have & Blomster Festival fra den 27. august, kommer der smæk på det blomstrende og spirende univers i haven. Gæsterne kan se frem til blomsterinstallationer på internationalt niveau, Tivoli Blomstercup, hvor der dystes på levende modeller iklædt blomster på Plænen, Have- og Blomstermarked og workshops, hvor gæsterne får blomsterne helt ind under huden.

Events står i kø
I løbet af sommersæsonen byder Tivoli på over 50 forskellige events, hvor gæsterne får en oplevelse på toppen af besøget. Gæsterne kan bl.a. se frem til Musikskolernes Dage, Danmarks største Gospel Festival, Champions League-finalen og fejring af amerikanernes 4th of July.

 

FAKTABOKS:

Tal og runde årstal for Tivoli 2022

·         172 åbningsdage fordelt i perioden 08. april – 26. september 2022

·         131.950 stk. Forårsløg er godt på vej op af jorden, heraf er der bl.a. 85.000 tulipaner.

·         Mellem de 131.950 forårsløg er der udplantet omkring 9.540 stk. bundplanter.

·         Der er udlagt i alt ca. 6.500 m2 rullegræs i Haven.

·         Foran Pantomimeteatret er der plantet en mark på 100 m2 med 24.000 påskeliljer.

·         Der etableres i alt 150 m2 hyacintmarker (4 stk. rundt i Haven) med i alt ca. 24.000 hyacinter.

·         Der etableres ca. 100 m2. græsmark med indplantede løgvækster.

·         3.500 påske og pinseliljer plantes ud i krukker og fade.

·         20.000 forårsplanter i krukker, fade og bede.

 

Runde dage

·         Forlystelser fylder år:

·         15-års fødselsdag til Astronomen, der tidligere var designet som Nautilus

·         70 år Skærsilden, hvor millioner af gæster har leget

·         85 år til Tivoli klassikeren Galejen