Tivoli har taget hul på 180 års fødselsdagssæsonen - vind billetter !!

(Foto: Bax Lindhardt/ Tivoli)

Tivoli runder i år 180 år og tager hul på årets sommersæson med ønsket om at give gæsterne klassiske Tivoli-oplevelser med afsæt i tradition og fornyelse fordelt på 178 dage. Carstensens Have byder på nye restaurant-koncepter, Fredagsrock, Lisbet Dahl-revy i Glassalen plus alt det andet, som er fordelt over sommeren. Det kan i dag afsløres, at Sanne Salomonsen og Sko/Torp sammen med Thomas Helmig i år bliver en del af LørdagsHits-koncerterne. Der lægges dog først ud med et fornyet påsketema, og sommersæsonen kører til og med 24. september, hvor den afsluttes med fyrværkeri.

Nederst på siden springer vi ud med en frisk konkurrence i samarbejde med Tivoli.

Tusindvis af påskeliljer og duftende hyacintmarker er fordelt rundt om i Tivoli og bidrager til at sætte scenen for nogle klassiske helligdage i påskens tegn. Gæsterne møder små lam, og der vil være farvestrålende påskeæg. Rasmus Klump holder påskefest med vennerne, mens det vil være muligt at deltage i ægge-skattejagter rundt omkring i Haven.

Tivoli udvider rækken af LørdagsHits koncerter

Tivolis nye LørdagsHits-koncept med musik man kender og kan synge med på, vender tilbage. LørdagsHits afvikles over otte lørdage fra juli måned og hylder musik, der stadig holder efter flere årtier, og alle kan synge med på. Thomas Helmig er i år en del af LørdagsHits, og han optræder den 29. juli, og hele Danmarks rockmama Sanne Salomonsen med Electric Guitars, der især har fokus på de mere rockede numre, bliver også en del af programmet den 22. juli. Plakaten tæller også Sko/Torp , der i år fejrer deres 30-års jubilæum, hvor de med fuldt band spiller alle de elskede klassikere på Plænen den 15. juli. Koncertstart er kl. 21:00. Programmet, som i år består af otte koncerter, er fortsat i proces og afsløres senere.

Fredagsrock er tilbage med 24 koncerter, hvoraf de syv er dobbeltkoncerter. Programmet spænder fra Macklemore, Rick Astley til Texas over den engelske rockgruppe Deep Purple. Plakaten tæller bl.a. Drew Sycamore, Mø, Swan Lee, Jada, Christopher, Phlake, Thomas Helmig samt Tobias Rahim. Der lægges ud den 14. april med dobbeltkoncerten med Eee Gee og Soleima. Der i år premiere på et nyt koncept under navnet Mint, der bliver en scene på tirsdage med ny musik fra den danske musikscene. Der er genvalg til Havefesten med opvarmningsband som optakt til Fredagsrock. Sommersæsonen tæller også en række jazzkoncerter.

Glassalen fyldt med musik og romantik
Glassalen, der traditionelt trækker mange gæster til Tivoli, byder i år på et mangfoldigt program på de skrå brædder. Tivolirevyen, der allerede har solgt over 30.000 billetter i forsalg vender tilbage efter lang pause fra den 1. juni. Det sker med et stjernecast bestående af legenden Lisbet Dahl, Linda P, Andreas Bo, Carsten Svendsen, Nicolai Jørgensen og James Price ved klaveret. Skuespiller Jesper Lohmann indtager scenen til august med forestillingen Tillykke Otto, der er en hyldest til Baggårdspumaen – Otto Brandenburg.

Annette Heick og Vild med Dans-vinderen Caspar Phillipson indtager Glassalen fra den 14. september med en ny romantisk forestilling med titlen Pennevenner, der bindes sammen af en række evergreens.

Der er gensyn med moderne flamenco, contemporary dance og ballet, når danseren Selene Muñoz og 7Senses vender tilbage til Tivoli fra 7. september.

Musicalfænomenet JERSEY BOYS med historien om den verdensberømte 60’er-gruppe Frankie Valli and The Four Seasons får Danmarkspremiere i Tivolis Koncertsal 4. oktober, og her er forventningerne skyhøje.

Nye syng-med-arrangementer
Med Allsång på Skansen som forbillede fortsætter Tivoli med at præsentere publikum for koncerter på Plænen, hvor Annette Heick med Tivolis Salonorkester står bag Syng Med i Tivoli den første og tredje torsdag i måneden i juni, juli og august.

Klassisk i Tivoli

Igen i år gæster nogle af verdens bedste klassiske musikere Tivolis scener. Internationale topnavne som Arcadi Volodos, Angela Hewitt, Barbara Hannigan og Lise Davidsen, verdens pt største soprannavn, er alle at finde i Tivolis sommerklassiske program, ligesom danske kometer som Nikolaj Szeps-Znaider og August Finkas. Tivoli introducerer også nye formater med det formål at åbne det klassiske univers for flere gæster, som måske ikke så ofte går til klassiske koncerter, men som er nysgerrige på klassisk musik. Her kan man fx opleve Mesterstykker i Tivoli, hvor Mathias Hammer introducerer nogle af de største highlights klassisk musik har at byde på, og  Afgørende Øjeblikke #3 med Thure Lindhardt, hvor musik og skuespil smelter sammen til en fortælling om et afgørende øjeblik i musikhistorien. Og for de små er der Den Lille Prins – en børnekoncert med Søren Sætter-Lassen, som måske kan få vakt de helt unges interesse for den klassiske musik.

Alvin Ailey vender tilbage til Tivoli

Det verdenskendte dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater vender i 2023 tilbage til Tivoli med seks spektakulære shows, der traditionen tro nedbryder grænserne mellem genrer og sprudler af rytme og danseglæde. Ved forestillingerne i Tivoli fremfører de bl.a. værkerne BUSK, The River, Dancing Spirit og selvfølgelig signaturværket Revelations. Alvin Ailey American Dance Theater optræder i Koncertsalen fra tirsdag d. 29. august 2023.

180 år med Tivoli
Siden Tivolis grundlægger Georg Carstensen i 1843 for første gang slog portene op for gæsterne til Tivoli har forlystelseshaven udviklet sig til at være Danmarks største turistattraktion. Den 15. august fejrer Tivoli sin 180-års fødselsdag, hvor der er udsigt til fødselsdagskoncerter med bl.a. operasangeren Lise Davidsen i Koncertsalen, rytmiske koncerter på Plænen, ny Rasmus Klump forestilling og et storpyntet haveanlæg, hvor festdagen afsluttes med festfyrværkeri. Fødselsdagsprogrammet fordeler sig over flere dage og er fortsat i proces. Fødselsdagsplakaten, som har gode chancer for at blive et samleobjekt.

Den Standhaftige Tinsoldat vender tilbage på Pantomimeteatret
Tivolis ældste bygning Pantomimeteatret fra 1874 byder på pantomimer, balletter, moderne danseforestillinger og eventyrballet for alle. Af de i alt 10 forskellige forestillinger, der spilles tilsammen knap 300 gange i sæsonen, kan nævnes pantomimen Guldnøglen samt balletten Bournonvilleaften der får repremiere den 15. juli, og en helt ny pantomimeballet med klassiske figurer Pjerrot, Harlekin og Columbine af Tim Rushton der får premiere den 11. maj. Der er gensyn med H.C. Andersens eventyr om Den Standhaftige Tinsoldat den 24. juni, der handler om Tinsoldaten med det ene ben der forelsker sig i ballerinaen der også står på et ben. Bag balletten, der havde premiere i 2013, står Dronning Margrethe som den øvet hånd bag scenografi/ kostumer, Dinna Bjørn har fundet på dansetrinene, og James Price har komponeret.

Festival sætter nye standarder
Tivoli Food Festival, der sidste år blev en velbesøgt publikumssucces med tusindvis af besøgende, vender tilbage i fornyet udgave med fokus på mad og fællesskab i maj (13.05.22 – 21.05.22). Programmet byder bl.a. på madaktiviteter til glæde for gæsterne, Vinens dag og langbordsmiddage. Der bliver også bagt en kæmpe gulerodskage, afviklet DM i sommerlier og DM i blindsmagning. I august  kan gæsterne opleve Have- og Blomsterfestival (26.08.23 – 10.09.23) der inviterer til blomsterudsmykninger, blomsterdyster og udstillinger af bl.a. Marianne Scott Hansen og Signe Kejlbo. Have og blomster anretninger på internationalt niveau

Mad til alle

I Tivoli skal mad og drikke være forlystelser i sig selv, og i 2023 er der spændende nyt på gastro-fronten. I år kan forlystelseshaven blandt andet byde velkommen til en ny permanent restaurant; Kilden. Maden i Kilden er baseret på bæredygtighed og de skiftende danske sæsoner. Udover Kilden arbejdes der på en ny spændende restaurant i Glassalen, og så kommer der en række nye Michelin pop-up restauranter i Det japanske Tårn, hvor gæsterne kan smage top-gastronomi fra hele verden uden at forlade Danmark.

Oplevelser på toppen
I løbet af sommeren har Tivoli adskillige mærkedage, hvor gæsterne får en ekstra oplevelse på toppen af Tivoli besøget. Der bydes bl.a.  Gospel FestivalEmil fra Lønneberg der runder 60 år, Film på PlænenGrønland i Tivoli og Live Champions League-Finale på storskærm. Gæsterne kan også se frem til fejringer af Mors dag, Norges national dag og USA 4. juli fejring. Der er udsigt til 50 forskellige events i løbet af sommeren.

CHART i Tivoli
Sidste år kick-startede Tivoli et samarbejde med CHART, den førende begivenhed for samtidskunst i Norden. Efter første år med stor succes kan Tivoli annoncere, at samarbejdet med CHART er blevet til en 3-årige aftale. Tivolis gæster får derfor de næste 3 år mulighed for at opleve en helt særlig kunstudstilling kurateret til og udstillet i Tivoli. Kunstværkerne består af alt fra stedsspecifikke skulpturer til intervenerende installationer, og der vil hvert år være omkring 12 værker. Tivoli er stolte af, i samarbejde med CHART, af at kunne præsentere en række af samtidskunstens mest prominente kunstnere. Program afsløres tættere på.

Tivolisæsonen i 2023: 

Sommersæson 31. marts – 24. september  

Halloween i Tivoli 12. oktober – 05. november  

Jul i Tivoli 17. november – 31. december

Klassiske forlystelses oplevelser

Ballongyngen som er fra 1943 fylder 80 år

Forlystelsen TikTak fylder 5 år

Aquila & Stjernetårnet fylder 10 år.

Den Flyvende kuffert fylder 30 år.

MinenSvingkarrusellenTempeltårnet og Musikkarrusellen fylder 20 år

Koncerter og anden underholdning

Tivoli afvikler 57 klassiske koncerter i Sommersæson, heraf halvdelen med fri adgang for Havens gæster.

Tivoli afholder 125 rytmiske koncerter under sommersæsonen

Pantomimeteateret har planlagt knap 300 forestillinger under årets sommersæson

Rasmus Klump og venner optræder 977 gange inklusive sommer og Halloween

Tivoli i blomst

Tivoli vil i marts og maj måned være tilplantet med omkring 80.000 tulipaner og 25.000 bundplanter, der matcher hinanden. Imellem tulipaner og bundplanter vil påske- og pinseliljer, kejserkroner og perlehyacinter indgå som et kompliment i kompositionerne. Efter løgplanternes afblomstring vil Haven blive tilplantet med et miks af sommerblomster, stauder og græsser med skiftende blomstringstid hen over sommeren.

——————————————————————————————————————————————–

Og her er så konkurrencen, hvor man kan vinde billetter og turpas 

2 x 4 entre og turpas –  til to heldige vindere er præmierne i denne konkurrence i anledning af, at Tivoli er i gang med sin 180. sæson !

1/    Hvor gammel bliver “Den flyvende kuffert” ? __________

2/    Hvor mange rytmiske koncerter vil blive afholdt i år ? ________

3/    Hvem synger som Frankie Valli & Four Seasons og giver koncert ? __________________

4/    Hvornår synger Thomas Helmig ? _________

5/    Hvad vender tilbage til Pantomimeteatret ? _____________________

Navn: ________________________

Tlf.: _________________________

Adresse: ________________________

Send til fa@2700-netavisen.dk

Vi skal have løsningerne senest torsdag den 13. april kl. 12.00. 

Husk at mærke svaret “Tivoli 23”

——————————————————————————————————————————————–