Tivoli fejrer 180 år med fest, fyrværkeri og fødselsdagspriser

 

 

Det er ikke hver dag, man bliver inviteret til 180-års fødselsdagsfest, men det er netop, hvad Tivoli gør i august. Forlystelseshaven byder nemlig på en hel uges fejring i anledning af, det er 180 år siden, Tivolis grundlægger Georg Carstensen åbnede portene for første gang. Siden da har Tivoli udviklet sig til dansk kulturarv og landets største turistattraktion, der trods alderen fortsat byder på underholdning, musik, kultur, god mad, smukke blomster og masser af overraskelser.  På selve fødselsdagen tirsdag den 15. august er der festkoncert på Plænen med Tivoli Big Band, Caroline Henderson og Rasmus Bjerg og man kan købe turpas for 180 kroner, mens flere af Tivolis restauranter tilbyder særlige fødselsdagsmenuer til 180 kroner i hele uge. Der er sædvanlig entré for børn og voksne.

Når Tivoli fylder 180 år tirsdag den 15. august, bliver forlystelseshavens gæster inviteret på musik, fest, dans, god mad og fyrværkeri. Men fødselsdagsfejringen bliver allerede skudt i gang søndag og varer en hel uge. Men ok, det er jo heller ikke hver dag man fylder 180 år.

Turpas til 180 kr.

Fødselaren bliver pyntet op, og hele ugen kan gæsterne  bl.a. opleve Rasmus Klumps Fødselsdagsshow, få malet ansigtet, deltage i skattejagt eller komme på en særlig 180-års rundvisning i Haven. På flere af Tivolis restauranter er der i ugens løb særlige fødselsdagsmenuer til kun 180 kroner, ligesom turpas er sat ned til 180 kroner på selve fødselsdagen d. 15. august.

         

 Mange mennesker fra ind og udland har deres helt egne minder fra Tivoli, og mange har gennem generationer besøgt forlystelseshaven gennem tiden, fortæller Tivolis direktør  Susanne Mørk Koch.Havens dna har alle dage været for alle, og vi glæder os til at give samtlige gæster en række ekstra oplevelser under fødselsdagsfejringen. Programmet strækker sig over flere dage, hvor vi sammen med gæsterne hylder de gode klassiske traditioner såvel nyskabelserne, der har sikret Tivolis eksistens i 180 år.

Stor fejring på selve dagen
På dagen hvor Tivoli fylder år, vil der være flødeboller og fødselsdagsballoner til børn og barnlige sjæle, og så er der stor fødselsdagskoncert på Plænen kl. 20.00, hvor Tivolis Big Band sammen med Caroline Henderson og Rasmus Bjerg beriger Tivolis gæster med udvalgte sange til netop denne særlige aften. Tidligere på aftenen gæster verdens pt største sopran, Lise Davidsen – som har sunget bl.a. på La Scala, Covent Garden og Metropolitan Opera – Koncertsalen til en fødselsdagskoncert. Ved ’roret’ er den amerikanske dirigent James Gaffigan. Fødselsdagen sluttes af med et stort fyrværkerishow, som er en 180-årig værdig.

Overraskelser på vej
Og der er meget mere musik i ugens løb, blandt andet Fredagsrock med Burhan G, Syng med-koncert med Kaya Brüel og Thomas Buttenschøn og Lørdagshits med Rockers By Choice, og så kommer der flere overraskelser til. Man kan følge med på Tivolis hjemmeside og sociale medier, efterhånden som de nye overraskelser bliver afsløret.

Tivolis historie
Det var den 15. august 1843, Tivolis skaber Georg Carstensen, bød velkommen til mere end 3.000 gæster på åbningsdagen. Københavnerne strømmede ind og var dybt betagede af den yndige og eksotiske verden, der mødte dem på det gamle voldterræn, som de ellers kendte så godt. Kinesiske, tyrkiske og pompejanske bygninger og lysthuse, kulørte lamper og sus i maven ventede bag træporten. Endelig havde København fået det, der havde været moderne ude i Europa så længe, en forlystelseshave, hvor man kunne spise, drikke, høre musik, se teater, skyde til måls, rutsje og ikke mindst promenere i et smukt anlæg.

     Georg Carstensen – Tivolis skaber for 180 år siden

Tivoli blev besøgt af høj og lav, ung og gammel, og den mangfoldighed i såvel koncept som gæstesammensætning har holdt ved lige siden. I år fejrer Tivoli 180-års fødselsdag med en uges fest og fejring omkring den 15. august med noget for enhver smag. Men selve dagen er selvfølgelig noget ganske særligt. Se programmet nedenfor.

                                 Programmet for fødselsdagsugen indeholder blandt andet:

 • Åbning med Pjerrot, Columbine, Rasmus Klump m.fl. (15. august)
 • Gratis fødselsdagsflødeboller til de første 1000 gæster (15. august)
 • Fødselsdagsballoner til børnene uddeles af Rasmus Klump og Flora (15. august)
 • Fødselsdagskoncert i Tivolis Koncertsal med Tivoli Copenhagen Phil og Lise Davidsen (15. august)
 • Fødselsdagskoncert på Plænen med Tivoli Big Band, Caroline Henderson og Rasmus Bjerg (15.august)
 • Festligt Fødselsdagsfyrværkeri
 • 180 kr. for et Turpas (kun gyldig den 15. august)
 • Tivoli-Gardens Strøgparade (med start på Kongens Nytorv) (15. august)
 • Tivoli-Gardens Medaljeoverrækkelse (15. august)
 • Fødselsdagsmenuer på Tivolis restauranter – menuer eller særlige tilbud til 180 kr. (hele ugen)
 • Fødselsdagsskattejagt for de mindste (hele ugen)
 • Ansigtsmaling for de mindste (hele ugen)
 • Syng Med i Tivoli (Kaya Brüel og Thomas Buttenschøn) (torsdag den 17. august)
 • Fredagsrock med Burhan G (Emil Kruse kl. 19.00) (fredag den 18. august)
 • LørdagsHits (Rockers By Choice) (lørdag den 19. august)

                                                    Fødselsdagsfejringen varer fra den 14.-20. august

 

På 2700-netavisen sender vi de bedste lykønskninger i anledning af det flotte jubilæum. Vi takker samtidigt for det fine samarbejde, vi har med Tivoli, hvilket blandt andet udmønter sig i flere læserkonkurrencer i løbet af året.