Tre spændende dokumentarfilm venter i efteråret

Dox2700 viser dokumentarfilm om vigtige samfundsemner, og efter hver film får man besøg af en gæst, der med et oplæg indleder aftenens debat. Efterårets program er sammensat af medlemmerne selv.

                                           

Den 1. film: “Blod i mobilen” vises onsdag den 13. september

Filmen kaster et kritisk blik på de menneskerettighedsproblemer, der er forbundet med produktionen af mobiltelefoner. Den afdækker de dystre forhold i nogle af de steder, hvor de nødvendige råmaterialer udvindes, og hvordan disse forhold påvirker både mennesker og miljøet. Filmen vil helt sikkert få os til at overveje de etiske konsekvenser af vores teknologiske afhængighed.

 

Den 2. film: “Erikos verdner” vises onsdag den 11. oktober

Filmen udforsker temaet om identitet og tilhørsforhold gennem en fantasifuld fortælling. Den følger hovedpersonen, Eriko, der opdager, at hun har adgang til flere parallelle verdener. Dette giver hende mulighed for at udforske forskellige versioner af sig selv og hendes livsveje. Gennem Eriko’s rejse udfordres publikums opfattelse af, hvordan valg og omstændigheder kan forme vores identitet, og hvordan vores liv kunne have udviklet sig anderledes i forskellige kontekster.

 

Den 3. film: “Min bror, mit hjem” vises onsdag den 8. november

Filmen fortæller historien om to brødre, hvor den ældre bror lider af en alvorlig mental lidelse. Den udforsker ikke kun brødrenes tætte bånd, men også de udfordringer og stigmatisering, der er forbundet med psykisk sygdom. Gennem en dybt følelsesmæssig fortælling får publikum indblik i de daglige kampe, den berørte bror står over for, samt den betydning af støtte og empati fra samfundet.

Alle film vises på Husum Bibliotek Frederikssundsvej 290 kl. 18.30 (på de ovennævnte datoer)

Det koster 25 kr. for alle 3 film og efterfølgende debat. Medlemskortet kan købes gennem Husum Biblioteks hjemmeside (under arrangementer). https://bibliotek.kk.dk/bibliotek/7/arrangementer/7