Turboblues i Pilegården på søndag aften

Søndag den 18. september kl. 20 venter der en koncertaften med turboblues, R&B, soul og rock, når amerikanske Nikki Hill går på scenen med sit band.

Hvis man forestiller sig lyden af Tina Turner med AC/DC som backing band, som har man en ide om, hvad der venter til koncerten i Kulturhuset Pilegården.

Nikki Hill er både sanger, sangskriver og orkesterleder. Hun er født i delstaten North Carolina og blev præsenteret for R&B og soul tidligt i sin opvækst. Hun sang gospel i det lokale kirkekor helt fra barnsben og ind i teenageårene, hvor hun opdagede garage rock, rock n’ roll, blues og roots.

Alle de musikgenrer kan man tydeligt spore i hendes musikalske DNA i dag, og det er netop dette miks, der giver hendes musik en særlig dynamik. Nikki Hill tager publikum med storm med sin særegne vokal og energiske sceneoptræden. Hun har ikke bare adskillige turneer bag sig, men også udgivet tre fuldlængdeudgivelser.

På scenen finder man guitaristen Matt Hill, som er Nikkis ægtefælle, som hun bor sammen med i New Orleans. Nick Gaitan spiller bas og Marty Dodson trommer. Desuden er der den eminente bluesguitarist Laura Chavez, der har et imponerende CV. Stilmæssigt er hun blevet sammenlignet med Stevie Ray Vaughan og Freddie King, men hun er også påvirket af guitarister som Mick Taylor og Jimmy Page.

 

 Billetter fås på pilegaarden.kk.dk.