Uafgjort mod Avarta er i og for sig et pænt resultat - og alligevel ikke !

Et tæt lokalderby på udebane som slutter uafgjort, burde man egentlig ikke kunne være utilfreds med. Men det er begge mandskaber. Et enkelt point tæller nemlig ikke meget i kampen om oprykning til 3. division, hvor tre klubber jo kan kvalificere sig.

Næsten 700 tilskuere havde fundet vej til Rødovre, så stemningen fejlede ikke noget. BB ydede en diciplineret indsats og holdt nullet for anden kamp i træk. Men som sagt – der skal faktisk tre point på kontoen hver gang der spilles, og kigger man på de tre, som nu har skilt sig lidt ud, så er der en pæn vej op. Derfor kan man som BB-supporter godt ærgre sig. Den bliver svær at hente – men der er dog stadig kampe nok til at rette op på tingene – vel og mærket hvis man vinder hver gang !

Så der er nok at spekulere på hos de sortgule.

Og selvfølgelig går vi da alle og håber på, at det vil lykkes !

Her er hvad Brønshøj mener om kampen:

tekst: Christian Haslund / foto: Thomas Løser

Nulløsning

Det endte 0-0, da vi i fredags gæstede Avarta i Espelunden. En lige kamp, hvor begge hold stod godt, men også stod med et resultat, som ingen kunne være tilfredse med. Men vi kan være tilfredse med den fantastiske stemning, som de mange hvepse i Espelunden skabte.

Avarta havde muligheden for en hurtig føring, da Niklas Kristiansen modtog bolden i feltet. Avarta-spilleren stod helt fri, men sparkede lige på Lucas Chang-Andersen.

Syv minutter senere havde vi chancen for at straffe Avarta på en omstilling, men et forkølet skud af Festim Mustafi sad lige på målmand Tobias Gundel.

Halve chancer

Flere gange i løbet af 1. halvleg skiftede momentum, men hverken vi eller Avarta fik udnyttet de gode perioder. Det blev til en del halve chancer og afslutninger uden kvalitet.

Det skal dog siges, at Avarta var bedre til at komme frem til afslutninger, end vi var i 1. halvleg. De stod da også for den bedste mulighed i 1. halvleg, men Marco Balck fik headet Philip Nielsens indlæg lige forbi den ene stolpe.

God 2. halvleg

Vi havde flere og længere perioder med godt spil i 2. halvleg, end vi havde i 1. halvleg. Men udfordringen i foråret har været at komme på måltavlen. Kampen mod Avarta var ingen undtagelse.

Vi kom ellers godt over kanterne og frem til flere afslutninger, men størstedelen af disse var fra distancen og uden præcision. Forhåbentlig finder vi snart nøglen til modstandernes forsøg.

Avarta havde også deres momenter i 2. halvleg og kom frem til de største chancer. Men hverken Mikkel Eslund eller Mikkel Ottesen formåede at udnytte de gode muligheder. Men ellers fik vi lukket godt ned for hjemmeholdet.

I den givne situation – med fem point til oprykning – havde vi håbet på mere end et point, men skal bestemt ikke være skuffet, da Espelunden er et svært sted at spille.

En stærk defensiv

I efteråret lukkede vi alt for mange mål, men scorede også selv en del. Det modsatte er gældende i foråret. Vi har indtil videre formået at holde modstanderne fra at score i fire kampe, men har også selv måtte forlade banen fire gange uden at score.

Hele tre gange i foråret er det endt 0-0. Det er ikke hverdag i vores klub, og vi skal otte år tilbage for at finde en halvsæson med tre 0-0 kampe. Det var i foråret 2015, hvor vi lå i 1. division. Her blev det til 0-0 ude mod Lyngby, 0-0 ude mod FC Fredericia og 0-0 hjemme mod Skive.

Men med en stærk defensiv, og når vi er så gode til at holde nullet, så kræver det også få mål at få sejren.

Halvvejs

Vi er nu halvvejs igennem forårets oprykningsspil, og ser vi bort fra Frederikssund-kampen, så har det været godkendte resultat. Vi har hentet point ude mod tre af de fire puljevindere fra efteråret. Men Frederikssund-kampen hænger stadig over os, og gør, at vi er fem point fra en oprykningsplads.

Men der er stadig syv kampe tilbage – 21 point at spille om – og vi har set et Brønshøj-hold spille tre gode kampe i træk, hvor vi ikke har tabt eller lukket mål ind. Og kan vi få begyndt en stime, så kan vi nærme – og måske overhale – holdene foran os.

Første skridt er på lørdag den 6. maj kl. 14, hvor vi hjemme på Tingbjerg Ground møder formstærke Marienlyst, der har vundet deres tre sidste kampe, og er ubesejret siden 0-5 nederlag