Uden prangende storspil vinder Brønshøj endnu tre vigtige point

Skal vi ikke bare være enige om, at det er pointene, der tæller – så kan man sagtens leve med, at spillet måske ikke altid er lige smukt og prangende. Sådan er det for BB i denne tid. Knebne sejre og en placering i Danmarksserien, som bestemt tegner lovende.

Lørdagens kamp mod AB Tårnby sluttede med en kneben men fortjent sejr på 1-0, og dermed er de sortgule atter krøbet op på førstepladsen. Efter pokal lussingen tidligere på ugen fik BB rejst sig igen og kæmpede sejren hjem på godt forsvars arbejde.

Malik Ait bragte BB foran 1-0 efter 26 minutter, og det skulle vise sig at blive kampens eneste mål. Glædeligvis havde pænt mange fundet vej til Tingbjerg Ground – 488 i alt – i det skønne vejr. Ja det vrimler jo med Amagerhold, og det er også et fra den skuffe, BB møder næste lørdag. Kig blot på nedenstående plakat !

Sådan skriver BB selv om kampen. Tekst: Christian Haslund / foto: Thomas Løser

Arbejdssejr i varmen

Det blev lige så spændende og tæt som spået, da vi i dag vandt 1-0 hjemme mod AB Tårnby på en varm septemberdag. Malik Ait blev matchvinder i midten af 1. halvleg.

For Casper Neerborg var der comeback hos BB, og det var han glad for.

– Det var dejligt at komme tilbage efter en måneds skadepause, sagde han efter kampen. – Jeg har siddet længe ude nu og kigget ind på gutterne. Det er ikke nogen hemmelighed, at det har gibbet i mig, når jeg har set folk spille. Så det var dejligt at være tilbage igen.

AB Tårnby fik sendt kampens første afslutning afsted efter blot et minuts spil. Men et forkølet skud af Lauge Persson voldte ingen problemer for Lucas Chang-Andersen.

Vi fik dog hurtigt sat os på kampen, men bortset fra et par forsøg af Neerborg var det småt med chancer de første 20 minutter.

Indskifter scorer

Desværre måtte vi foretage en udskiftning efter blot 17 minutter. Tarik Mourhrib måtte sætte sig i græsset og kunne ikke fortsætte. I stedet for kom Malik Ait ind, hvilket skulle vise sig at være en god idé små ti minutter senere.

Vi kom tættere og tættere på en scoring. I det 24. minut var der bud efter kassen fra både Mads Walter og Neerborg. Walter måtte se sit forsøg blive blokeret, mens Neerborg sparkede lige på keeperen. Men scoringen lå og lurede lige rundt om hjørnet.

Et skidt udspark af AB Tårnby i det 26. minut endte hos Walter, der med det samme sendte bolden om bag forsvaret. Her kom Malik løbende og kunne sende bolden forbi keeperen og i mål. 1-0 til os og stor jubel blandt de næsten 500 tilskuere, der havde trodset september-varmen.

Store chancer

Efter scoringen gik vi længere tilbage på banen, mens AB Tårnby pressede på for en scoring. Dette gav flere omstillingsmuligheder, men igen mål.

Med fem minutter tilbage af 1. halvleg var amagerkanerne utrolig tæt på en udligning. Bolden blev spillet ind i feltet, hvor Bertram Gjelfort kom løbende og sparkede til kuglen første gang. Bolden var uden for Changs rækkevidde, men heldigvis tog bolden stolpen.

Lige inden pausefløjt kom vi frem til nogle store chancer. Først tryllede Malik i højre side, og det gav en afslutningsmulighed til Walter. Desværre ramte han bolden skidt. Kort tid efter forsøgte Walter sig igen, da han træk ind i banen. Men afslutningen sad lige på keeperen.

Knokler løs

2. halvleg var mindre end to minutter gammel, da vi var tæt på at bringe os foran 2-0. Pierre Kanstrup kastede langt og Aleksandar Lazarevic fik snittet bolden videre. Desværre stod målmanden det rigtige sted og fik nappet bolden.

I store dele af 2. halvleg stod vi langt tilbage, men for pokker hvor blev der arbejdet og knoklet igennem. Bortset fra et giftigt hovedstød af Jonas Nielsen formåede vi at holde stand mod et stærkt AB Tårnby-hold.

Selvom spillet kunne være bedre, så var anfører Casper Neerborg tilfreds med indsatsen. ”Vi er der ikke helt i dag, men vi kæmper røven ud af bukserne og det er sgu også prisværdigt. Så pissefed sejr selvom tingene ikke fungerede som det skulle. Men det må vi arbejde videre på”, fortæller Neerborg.

Vi fik dog vores muligheder, da der var plads på AB Tårnbys banehalvdel, da de jagtede sejren. Men vores afslutninger i 2. halvleg manglede kvalitet.

Der blev lagt fem minutter til, og mon ikke der blev bidt lidt negle hos de fleste af de næsten 500 tilskuere. Men takket være hårdt arbejde og sammenhold klarede vi os igennem de fem overtidsminutter og kunne juble over en 1-0 sejr.

Endnu et Amager-hold venter

Det var en varm dag, og derfor indlagde dommeren også to vandpauser. Og krydret med to tvungne udskiftninger blev der stillet store krav til spillerne. Og er du Vimmersvej, hvor de leverede.

Næste uge venter en mindst lige så hård modstander, når vi skal til Uganda Ground for at møde Tårnby FF fredag den 15. september allerede kl. 17.30. Det er tredje opgør mod en modstander fra Amager denne sæson.